Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Misa za sve Duvnjake u Zagrebu okupila i brojne sarajlijane, kukušane

Misa za sve Duvnjake u Zagrebu okupila i brojne sarajlijane, kukušane

04.12.2023.godine

Misa za sve Duvnjake u Zagrebu okupila i brojne sarajlijane, kukušane

Na misi za duvnjkae koja se tradicionalno održava svake godine u vrijeme došašća u Zagrebu, u Dubravi okupio se i veliki broj sarajlijana i kukušana. Misno slavlje je uveličao svojim pjevanjem naš veliki crkveni zbor iz Tomislavgrada. 

U nastavku prenosimo tekst Pere Tokića objavljenog na facebook profilu. 

Veliki crkveni zbor sv. Nikole Tavelića iz Tomislavgrada u gostima kod fratara u Dubravi

Na poziv bivšeg župnika fra Slavena Brekala, imali smo čast pjevati na prvu nedjelju došašća u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi.

U prepunoj crkvi smo pokušali uljepšati misna slavlja na misi u 11:30, a potom i na večernjoj misi u 18:00h, koju je predslavio naš sadašnji župnik fra Hrvoje Miletić. Misa za sve Duvnjake, žive i preminule. Bilo je veličanstveno u pravom smislu te riječi. 

Bilo je i lijepo vidjeti i sva ta poznata i malo manje poznata lica, sve naše drage Duvnjake i one koji se tako osjećaju i one koji će to tek postati.

Naravno da nismo propustili priliku otići posjetiti poznati "Advent u Zagrebu", popiti kuhano vino, zapjevati i koju za dušu, neka se zna tko smo, što smo i odakle dolazimo.

Družili smo se, uz prigodan program i nakon večernje mise, bili bismo ostali i dulje, ali put nas zove, valja nam poći. Dužnost nas zove, mise Zornice počinju, a tko će pjevati, ako mi nismo tu.

Lijepi početak došašća, iščekivanja Isusova dolaska.. Nadamo se da ovaj posjet neće ostati usamljeni slučaj i da će ovo prerasti u jednu lijepu tradiciju. 

Bogu na slavu i hvalu!

 

Tekst: Pere Tokić, foto: Pere Tokić i Mate Mamić