The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Mario Pašalić upisao hat-trick protiv Venezije

Mario Pašalić upisao hat-trick protiv Venezije

03. studenog 2021. godine

Mario Pašalić upisao hat-trick protiv Venezije

pasha.jpg - 47,45 kB

Mario Pašalić za Atalantu je u 15. kolu Serie A protiv Venezije zabio hat-trick. Atalanta je pobijedila Veneciju 4:0. 

Prvi gol Pašalić je zabio u sedmoj, pa na 2:0 povisio u 12. minuti. Koopmeiners zabio je u 57. za 3:0, dok je Pašalić ponovno bio precizan u 67. za konačnih 4:0. Tim golovima je Pašalić postao jedan od pet veznih igrača u pet europskih liga u ovoj sezoni koji su izravno uključeni u najmanje deset golova. Pašalić sada ima sedam golova i pet asistencija. Uz njega je i Antonio Candreva koji ima šest golova i četiri asistencije. GOLOVI: Pašalić 12, Wirtz 11, Candreva 10, Payet 10 i Faivre 10. Pašalić je postao prvi hrvatski nogometaš koji je u povijesti Serie A dva puta upisao 'hat-trick'. Prije njega samo su četiri igrača zabila po tri gola u jednoj od najjačih liga na svijetu – Frane Matošić, Alen Bokšić, Nikola Kalinić i Ivan Perišić.

U drugom meču koji je također odigran u utorak, Fiorentina je na svom terenu nakon preokreta pobijedila Sampdoriju rezultatom 3:1. Gosti su bolje otvorili meč i preko Gabbiadinija došli u vodstvo u 15. minuti, no do poluvremena Fiorentina je došla do preokreta i s tri pogotka riješila ovaj meč. Prvo je Callejon u 23. minuti pogodio za 1:1, Vlahović 12. golom u sezoni pogađa za 2:1, a Sottil u 45. pogađa za konačnih 3:1. Vlahović je tako postao tek jedan od četiri strana igrača koji su postigli barem 29 pogodaka u jednoj kalendarskoj godini u Seriji A u posljednjih 69 godina, a prije njega to su uspjeli samo Ronaldo, Higuain i Crespo.

Hat-trickovi Hrvata u Serie A Prvi Hrvat s hat-trickom u talijanskom prvenstvu bio je Frane Matošić, koji je 1943. u pobjedi Bologne nad Lazijom 4-0 postigao tri gola. Pola stoljeća poslije Alen Bokšić je tri gola zabio 1995. u pobjedi Lazija protiv Foggie (7-1). S tri gola u jednoj utakmici talijanskog prvenstva može se pohvaliti i Nikola Kalinić, kojem je to uspjelo 2015. u pobjedi Fiorentine 4-1 kod Intera. Potom je tri gola postigao i Ivan Perišić i to 2017. u domaćoj pobjedi Intera protiv Chieva (5-0). Pašaliću je to prvi put  uspjelo u srpnju prošle godine u 6-2 pobjedi protiv Brescije i sada protiv Venezije (4-0) drugi put.