Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Stare fotografije, jedno su veoma vrijedno blago koje treba čuvati i sakupljati

Stare fotografije, jedno su veoma vrijedno blago koje treba čuvati i sakupljati

1radovinamisotinojkuci1.jpg - 47.46 kb

Na ovoj stranici možete pogledati kolekciju fotografija, kako sarajlijana, tako i sarajlinskih obitelji koje smo do sada skupili. Želja nam je da ova stranica bude živi spomenik sarajlijana, mjesto gdje se mogu okupiti zajedno, makar i na imaginarni način, uz pomoć interneta. Pogrešno bi bilo kazati da se ovdje samo radi o sarajlijanima, jer tu je i susjedno selo Kuk, a u davnini je bilo sastavni dio Sarajlija. Stoga ćemo rado stavljati i fotografije npr. kukušana i kukuških obitelji.

Da bi slika o sarajlijanima bila potpunija, za podsjećanje, svakako bi bilo lijepo, uz vašu pomoć napraviti popis sarajlinskih kuća i obitelji. Želja nam je također skupiti stare sarajlinske školske fotografije, koje prikazuju mnoge sarajlijane iz mladih dana.

1radovinamisotinojkuci2.jpg - 56.3 kb

Sadržaj ove stranice u mnogome ovisi i o vama i vašoj želji za slanjem vaših starih fotografija.
Kako? Najjednostavnije je putem naše facebook stranice. Jednostavno napišite kratku poruku zajedno s fotografijom i pojašnjenjem.
Zašto? Jednostavno zato da nas je više, da se vidi kako nas je bilo. Za sjećanje mlađim generacijama. Fotografije imaju čudnu tendenciju da se zagube i oštete. Svaku fotografiju koju podijelimo s nekim, produljimo istoj vijek trajanja. To nam također omogućuje da fotografiju nađemo, ako vlastitu izgubimo. Ovdje isto važi kako za fotografiju na papiru, tako i za one u elektroničkom formatu.

Na fotografijama gradnje kuće u Sarajlijama neki će prepoznati sebe, ali će probuditi lijepe uspomene na neke drage ljude i prošlo vrijeme kojeg se uvijek rado sjećamo.