Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Snježno nevrijeme pogodilo je u četvrtak i petak Sarajlije i duvanjski kraj

Snježno nevrijeme pogodilo je u četvrtak i petak Sarajlije i duvanjski kraj

Snježno nevrijeme pogodilo je u četvrtak i petak (05 i 06. 03.), Sarajlije i duvanjski kraj, a probleme je otežavao jak vjetar koji je nosio snijeg i stvarao metarske nanose zbog čega je bilo teško čistiti prometnice.

1snigpusanija1.jpg - 53.25 kb

Zbog snijega pojedine lokalne, županijske i magistralne ceste u potpunosti su bile zatvorene. Prema Tomislavgradu i obrnuto se nije prometovalo, a za kamione s prikolicama i autobusima nije bilo slobodnog cestovnog pravca prema našoj općini, pa su satima stajali na parkiralištima.

Lokalne ceste koje vode prema Sarajlijama bile su u četvrtak i petak veći dio dana u potpunosti zatvorene. U samim Sarajlijama, kod lučića kuća, u četvrtak ujutro u snijegu je zapeo autobus i dva vozila uslijed čega se tim putnim pravcem prema Tomislavgradu nije moglo prometovati do dolaska službe za zimsko održavanje. Trenutno se može prometovati cestovnim pravcem Sarajlije - Mokronoge - Tomislavgrad. Cestom preko polja (Sarajlije - Tomislavgrad) ne preporučuje se prometovanje svim vrstama vozila. Nije bilo problema u opskrbi električnom energijom u Sarajlijama i okolnim selima.

U livanjskoj ispostavi poduzeća „Ceste  Mostar“,  koje održavaju magistralne prometnice doznajemo da je pročišćena cesta u Mesihovini,  tako da je trenutno otvorena dionica Tomislavgrad – Posušje. U tijeku je čišćenje ceste Tomislavgrad – Šujica, dok se bez većih poteškoća prometuje dionicom Kolo – Prisoje.  

Kad je riječ o županijskim cestama, u zimskoj službi tvrtke "Livnoputovi"  kazali su da se cestom od Tomislavgrada prema Lipi i dalje otežano prometuje. Županijska cesta Prisoje – Kazaginac, koju oni održavaju, trenutno je prohodna, dok je cesta Mokronoge – Rama još uvijek zatvorena za promet.

Gradske ulice se pročišćavaju, a vozači nam s terena javljaju da na cestama ima poledice, tako da je potreban maksimalan oprez u vožnji.  

U Elektri smo dobili informaciju da su bez struje potrošači u Šujici, jer se do tamo ne može ni doći. Čim nadležne službe pročiste cestu, ekipa iz Elektra će pokušati riješiti i kvar u Šujici. U selima od Srđana do Crvenica u tijeku je otklanjanje kvara. Potrošači u Prisoju, Grabovici i Dobrićima su dobili struju, ali bez električne energije su još uvijek potrošači u Dučiću i Ljubičićima, a i dio Vinice nema urednu opskrbu.

Iz vodovodne službe Komunalnog poduzeća javljaju da je tijekom jutra, zbog problema sa strujom, bilo prekida u isporuci vode u naseljima oko Buškoga jezera. U ostalim dijelovima općine opskrba vodom je uredna.