The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Troje duvnjaka nazočilo seminaru u Fojnici

Troje duvnjaka nazočilo seminaru u Fojnici

seminarokomunikacijama1.jpg - 50.91 kb

Seminar na temu vještina komunikacije i javnog nastupa

 

U suradnji sa Institutom Robert Schuman, a uz podršku EPP grupacije iz Europskog parlamenta, organiziran je četverodnevni seminar za mlade o europskim vrijednostima, identitetu, socijano-tržišnoj privredi i pravnoj državi. Seminar je održan od 08. - 11. svibnja 2014. u prekrasnom ambijentu apartmanskog naselja Aquareumal u Fojnici. Među mladima iz cijele BiH seminaru o komunikacijama u Fojnici nazočilo je i troje duvnjaka: Marija Kraljević, Luka Krstanović i Mirko Šimić.
Seminar je bio na temu vještina komunikacije i javnog nastupa. Predavači su bili: Tomislav Damnjanović, Ivana Grbić, stručnjaci za temu javnog nastupa iz Beograda, profesorica komunikologije sa Univerziteta Džemal Bijedić Mostar, Semina Hadžović Ajvaz, te profesorica komunikacije sa Univerziteta Sarajevo – Nermina Mujagić. Mladi su kroz predavanja, radionice i TV-simulacije radili na razvoju strategija, vještinama debitiranja, govora pred publikom, te neverbalnoj komunikaciji.

Mladi moraju imati ideje i biti kreativni. Ovih 50 mladih ljudi pokazali su da imaju energiju da razmišljaju na takav način. Problemi su u našoj zemlji svugdje isti: nezaposlenost, korupcija, loše socijalno-ekonomsko stanje… Mi kroz suradnju mladih iz cijele BiH namjeravamo ponuditi zajednička rješenja, a na temelju ranijih dobrih iskustava, te prijedloga na kojima treba razvijati suradnju. To je, svakako, alternativa aktuelnom stanju i odnosima u našoj zemlji, neodgovornosti i lošem upravljanju, te mladi svakako trebaju biti uključeni u ovakve i slične programe upravo da vide priliku u suradnji i pronalasku zajedničkih rješenja za napredak Bosne i Hercegovine, a za što postoji i potpuna podrška Europske pučke stranke (EPP) i drugih međunarodnih partnera.

Programi zajedničkog nastupa u BiH biće nastavljeni u narednom vremenu, a uz podršku međunarodnih partnera.