The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tomislavgrad: 280 tisuća KM za sanaciju šteta na prometnicama

Tomislavgrad: 280 tisuća KM za sanaciju šteta na prometnicama

poplave.jpg - 7.32 kb

Tomislavgrad: 280 tisuća KM za sanaciju šteta na prometnicama

Predviđena je sanacija sljedećih dionica: Mandino Selo – Borčani, cesta u Kongori, cesta u naselju Kuk, dionica Letka – TG, te poplavom oštećene ceste u Sarajlijama, Oplećanima i Lipi.

 

Pomoćnici načelnika za razvoj i investicije, te graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove: Nedžad Nuhić i Zdravko Krišto u utorak su u Sarajevu  u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sudjelovali na sastanku na kojemu se razgovaralo o početku izvođenja radova na sanaciji šteta od poplava, koje su se dogodile u 2010. Spomenuti radovi su inače dio provedbe projekta Poljoprivrede i ruralnoga razvoja (ARDP). Uz predstavnike tomislavgradske općine sastanku su nazočili i predstavnici općina Neum, Čapljina i Ravno, predstavnici izvođača radova, nadzora i Jedinice za provedbu Projekta u šumarstvu i poljoprivredi (PIU).

Kad je riječ o dijelu koji se odnosi na općinu Tomislavgrad, važno je istaknuti da je na temelju predmjera radova koje je dostavila naša općina, Ugovorom za sanaciju šteta od poplava na ovom području osigurano 280 tisuća KM. Sredstva za ovaj Ugovor osigurala je Jedinica za provedbu projekta, koja je ujedno provela i svu potrebnu proceduru, te potpisala Ugovor s izvođačem radova. Radove u našoj općini koji se uglavnom odnose na saniranje i asfaltiranje dionica oštećenih tijekom poplava će izvoditi tvrtka Ceste Company Kiseljak.

Radovi će započeti nakon što općina Tomislavgrad dogovori dinamički plan izvođenja radova u suradnji s nadzorom  koji će vršiti tvrtka IGH Mostar.

Spomenutim projektom je predviđena sanacija sljedećih dionica : Mandino Selo – Borčani, cesta u Kongori, cesta u naselju Kuk, dionica Letka – TG, te poplavom oštećene ceste u Sarajlijama, Oplećanima i Lipi.

 

Marija Letica/RTG/TC