Sarajlije Tomislavgrad
The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nakon tri kišna dana voda preplavila Duvanjsko polje

Nakon tri kišna dana voda preplavila Duvanjsko polje

20201205_092948.jpg - 184,85 kB

Velike kiše koje na području tomislavgradske općine padaju ovih prosinačkih dana iznenadile su i najstarije mještane duvanjskoga kraja. Za Tomislavcity govore kako ne pamte da se suho riječno korito Šujice u samo dva dana napunilo tolikom vodom. Rijeka se izlila, a polje je poplavljeno.

Kako javlja portal omolje.com na mjernom mjestu vodostaja Ričine, na mostu ispod Omolja nedostaje nekoliko cm da se voda počne prelijevati preko mosta.

Zbog velike količine vode Ričina se izlila iz svog korita i poplavila polje nizvodno od Omolja. S pritokom Žugla, koja teče od Bukovice, dodatno se podiže razina vode i plavi okolno polje ispod Borčana. Zbog visokoga vodostaja u nekoliko kuća, koje se nalaze u neposrednoj blizini Ričine, voda je ušla u podrume, a na pojedinim dionicama ceste od Borčana prema Mesihovini ima dosta vode na kolniku pa se vozači mole vozači na oprez.

Nakon tri kišna dana voda preplavila Duvanjsko polje, razlila se ispred Kovačkog mosta.

 

Tomislavcity/Omolje.com/Tomislavnews